Cystine Carreon
Opleiding
Cystine studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarbij ze zang als bijvak had. Ze kreeg dansles bij Martin Michel, volgde zanglessen bij Babz Verhoeven en Arvin Quirante (CVT) en volgde acteerworkshops bij ondermeer Willem Nijholt, Josha Hamman en Victor Löw.

Theater
Ze begon in Miss Saigon, waarin ze alle vrouwelijke rollen heeft vertolkt. Aansluitend was ze te zien in Fame, speelde Diana Morales in A Chorus Line, Dorothy in Rocky over the Rainbow, Lola in Copacabana, Noura inDolfje Weerwolfje,  Rizzo in Grease, Mercedes in Shhh…it happens!,Carmen Diaz in de Nederlandse Fame, Petcharin in Lichtjes In Je Ogen, speelde in De Darmdialogen voor de MLD Stichting en in de toneeladaptatie van De Eetclub van Saskia Noort. In het M-lab speelde ze in De Engel van Amsterdam en combineerde ze zang, het acteren en vioolspelen in haar one-woman voorstelling Fataal. Ze speelde in De Vagina Monologen, in Pluk van de Petteflet en Powervrouwen – 1, 2 en in seizoen 2017 Powervrouwen 3

Televisie en film
Cystine speelde Polly in BlauwBlauw van RTL4. Vervolgens was ze te zien als Nanda Verhoeven in GTST. En  vertolkte 5 jaar lang de rol van de duivelse Tippiwan in Talpa’s successerie Gooische Vrouwen. Cystine was 1 van de kandidaten van het survivalprogramma 71 graden noord en haalde het tot de halve finale en reisde mee naar het Midden-Oosten voor het EO programma De Pelgrimscode. Voorjaar 2017 zal ze te zien zijn in de nieuwe romantische komedie van Martijn Heijne “Voor Elkaar Gemaakt”.

Overig
Haar stem is veelvuldig te horen bij tekenfilms en computergames. Ze is o.a. de Nederlandse stem van Elana Fisher in Uncharted 1, 2, 3 en 4, enVictoria Justice in Victorious. Ze is regelmatig gast bij tvprogramma’s, geeft concerten en zong o.a. als soliste bij het programma “Het Metropole Orkest Ontmoet…”. Cystine geeft workshops en coacht jonge artiesten. Ze is ambassadrice van de kinderhulporganisatie Save the Children en is de trotse moeder van Kyana Raine en Cian Hale.

Prijzen
Voor de rol van Rizzo ontving Cystine de Johnny Kraaijkamp Musical Award voor Beste Bijrol in een Grote Musical 2007.